www.toppturhelgeland.com

www.toppturhelgeland.com

mandag 1. april 2013

Påsken 2013

Påsken i år ble preget av mye vær, og da med mye snø. Onsdag 27.03 var det opp tidlig for å få første kjøring på Snøfjellet etter siste natts snøfall, 40cm med nytt pudder og ikke noe spor gjorde at det ble en  tur med mye brøyting, og flatt lys når vi skulle ned. Men fikk da første spor ned.
Skjærtorsdagen var det meldt langt bedre vær, Bomfjellet var da målet, denne dagen fikk vi bekreftet at ordtaket "alltid sol over skyan" stemmer. Ingen vind, nysnø og sol gjorde dagen til en kjempe dag.Langfredag var det meldt snø og dårlig sikt her hjemme, turen gikk derfor til Sverige og Gemken (1330moh). Vekslende vær fra sol til snø og litt vind var været der. Men 15-20cm med fint pudder gjorde at det var vel verdt å gå med litt vind i ansiktet til toppen. Super nedkjøring gjorde turen til Sverige vel verdt å ta.      

Påskens siste pudderdager ble tatt på Brunstadtinden påskeaften, og i Sørlia idag. Kan vel oppsummere disse to dagene med at vi får det knapt bedre enn i Røvassdalen nå. Opplevde faceshot i herlig pudder, pudder som vi snakker om som "champagne pudder, Canada pudder, Japan pudder..." Alt i alt en meget bra skipåske.