www.toppturhelgeland.com

www.toppturhelgeland.com

mandag 13. februar 2012

Ski og Skredworkshop 2012


I helga var vi tilsammen 17 stk på årets workshop, og vi fikk ordentlige forhold å jobbe med.
Lørdag var det så dårlig vær at vi tok ei skikkelig økt med kameratredning. Både redning av en enkelt person og en hel gruppe. Plassen var Bolnastua og Kjetil stekte vafler til kaffen etterpå, rein luksus.


Bjørn Michalsen, Øytun folkehøyskole, leder oss i temaer som kameratredning, skredfareskalaforståelse og planlegging av tur ut fra gjeldende forhold. Å kunne planlegge turen innenfor det sikkerhetsnivået vi ønsker krever en del. Vi ønsker jo ikke å kjøre slakkere enn vi trenger så dette er viktig.


Matpause etter at vi er kommet opp i høyden og skredfaren har økt betydelig pga vindfraktet sny. Betydelige ras hadde gått oppi Kjærringfjellet og vi fant ut at det var en 3èr på skalaen.
Da vi var på tur forbi en lang hengeskavel gikk Bjørn dit hvor han mente det var mulig å utløse skredet. Og et enkelt tramp med foten utløste et skred som gikk bortimot 200 m langs skavelen. Bruddkanten var på 1,5 m og heile skredet seilet 200m nedover. Det gjorde inntrykk. I utgangspkt var det en perfekt droppskavel.